07-Punainen turnausvoittoon Talent Cupissa
Julkaistu: 29.04.2019 00.00

Josban 07-ikäluokan Punainen joukkue osallistui viikonloppuna 27. - 28.4. O2-Jyväskylän järjestämän Talent Cup -turnauksen E1-kilpasarjaan. Reissun teimme erilaisten sattumusten vuoksi pienellä joukkueella, kahden maalivahdin ja vain yhdeksän kenttäpelaajan voimin. Matkaseurana oli mukava määrä vanhempia sekä omaan sarjaansa osallistunut ikäluokan rinnakkainen joukkue.

Turnauksesta toivoimme hyvätasoisia pelejä meille entuudestaan vieraita joukkueita vastaan. Hyvin voi todeta, että toiveemme toteutui mukavalla tavalla. Pelit olivat sopivan haastavia, hyvätasoisia ja jännittäviäkin sekä vastustajat pääosin meille ihan uusia. Turnauspaikalla järjestelytkin hoituivat hienosti, joten hyvä valinta oli tähän turnaukseen mukaan lähteä.

Ensimmäisenä turnauspäivänä kohtasimme alkulohkon peleissä SBS Maskun, Duo Jämsän ja O2-Oranssin. Toisessa lohkossa pelasivat ÅIF, O2-Valkoinen ja meille tuttuakin tutumpi LeBan joukkue. Toisen pelipäivän ohjelmassa olivat sijoituspelit.

Maskun joukkue on pelannut tällä kaudella länsirannikon alueen eliittisarjassa, joten ennakko-odotuksena osasimme aavistella kovaa vastustajaa. Ja näinhän asia olikin. Ensimmäinen erä väännettiin tasalukemiin 1-1. Jälkimmäisessä erässä pääsimme maalin johtoon, mutta sitten tuli Maskulle hyvä parin minuutin jakso, jolloin tasoittivat ja menivät maalilla johtoonkin 2-3. Ottelun viimeiset viisi minuuttia olivat meidän pojilta kuitenkin periksiantamatonta taistelua ja onnistumisten myötä veimme pelin 6-4. Turnaus lähti siis oikein mainiosti osaltamme käyntiin.

Toisessa pelissä kohtasimme Duo Jämsän joukkueen. Ottelu alkoi meiltä hyvällä hallintajaksolla, hieman vajaassa kuudessa minuutissa johdimme 2-0. Sitten tuli ehkä ”perinteinen hyvän olon tunne” tai sitten ensimmäisen pelin jälkeen syöty lounas alkoi painaa jaloissa. Pelin kulku kuitenkin muuttui jotenkin nihkeäksi ja Duo pääsi selvästi paremmin peliin mukaan. Toisen erän alkupuolella Duo kavensi tilanteen 2-1:een. Joukkueemme onneksi pystyimme kuitenkin jälleen pelin noin viidellä viimeisellä minuutilla tekemään lisää maaleja, tällä kertaa kaksin kappalein. Voitto siis lukemin 4-1. Duon joukkueesta pitää todeta, että olipa kyllä sitkeä ja hyvällä asenteella pelaava joukkue. Eivät päästäneet muitakaan joukkueita helpolla tässä turnauksessa.

Lauantain kolmannen ja viimeisen pelin vastustajana oli järjestävän seuran O2:n Oranssi joukkue. Tämä peli alkoi vastaavan tyylisesti kuin edellinenkin, reilussa viidessä minuutissa johdimme 2-0. Ja sitten peli meni jälleen hankalaksi ja aikaansaamattomaksi. O2 kavensi peliä yhdellä maalilla ja hyvin pystyivät tuossa vaiheessa muutoinkin ottamaan otetta pelin kulusta. Erän lopussa saimme kuitenkin vielä tehtyä tilannetta vapauttavan 3-1 johtomaalin. Pelin toinen erä olikin sitten varsinaista rentoa iloittelua meidän pelaajilta. Kuin taikaiskusta yks jos toinenkin pelaaja löysi taas itseluottamusta ja uskallusta pelata. Onnistumisia maalienkin muodossa tuli useille pelaajille. Toinen erä meille 9-0 ja koko peli 12-1. Tämä oli meille ainoa peli turnauksessa, jossa maaliero pääsi repeämään. Mutta O2 oli puolet pelistä hyvin pelissä mukana ja loppulukema hieman vääristää pelin koko kuvaa.

Ensimmäisen turnauspäivän saldona oli lohkovoitto ja pääsy sunnuntain aamupäivän välierään rinnakkaisessa lohkossa toiseksi sijoittunutta Sipoon ÅIF:a vastaan. Lauantain pelit olivat kokonaisuutena joukkueelta selvästi onnistumisten puolelle kääntyneitä, hetkittäisiä matalasuhdanteen vaiheita lukuun ottamatta. Päivään tyytyväisinä ja omaan tekemiseemme luottavaisina lähdimme yötauolle. Toisessa sunnuntain välierässä kohtaisivat lohkonsa puhtaalla pelillä voittanut LeBa ja meidän lohkon kakkospaikan ottanut Duo Jämsä.

Välierän vastustajamme ÅIF pelasi lauantaina todella tiukan pelin LeBaa vastaan, häviten LeBan vasta pelin viimeisellä minuutilla tekemällä voittomaalilla. Ihan hiljattain ÅIF oli pelannut kovatasoisen Etelä-Suomen aluesarjan aluelopputurnauksessa, joten tiedossa oli, että vastustaja on osaava ja taitava joukkue. Pelin alussa ÅIF tuli päälle hirmuisen kovalla sykkeellä. Pelin hallinta oli aika selvästi ÅIF:lla. Kuitenkin puolustuspelimme onnistui hienosti ja saimme tylsytettyä viimeisen terän ÅIF:n hyökkäyksistä. Samalla itsekin pääsimme koko ajan paremmin peliin mukaan, niinkin hyvin, että ensimmäisen erän puolivälissä teimme pelin ensimmäisen maalin. Peli jatkui hyvin ympäripyöreänä ja toisen erän viidennellä minuutilla ÅIF tasoitti pelin. Mutta meidänkin pelaajilla oli hieno taisteluasenne päällä läpi koko pelin. Hyvä peli palkittiin 2-1 johtomaalilla muutama minuutti ÅIF:n tasoituksen jälkeen. Ja pelin viimeisellä minuutilla saimme vielä tehtyä 3-1 loppulukemat vastustajan pelatessa ilman maalivahtia. Tämä oli varmastikin yksi jännittävimmistä peleistä joukkueen historiassa ja meille myönteinen lopputulos maistui siksi erityisen mukavalta. Toki saavutettu turnauksen loppuottelupaikkakin ilostutti mieliä.

Toisessa välierässä naapuriseuramme LeBa jatkoi hyviä pelejään ja voitti Duo Jämsän lopulta samoin lukemin kuin me edellisenä päivänä eli 4-1. Joten emme ”välttyneet” LeBan kohtaamiselta tässäkään turnauksessa. Tuleva loppuottelu olisi jo kymmenes keskinäinen pelimme tällä kaudella. Tilanne kieltämättä oli henkisesti hieman ristiriitainen. Toisaalta olisi ollut mukava, ettei kummankaan näistä joukkueista tarvitsisi pettyä loppuottelussa, mutta toisaalta oli myös niin, että jos voitto ei tulisi meille, niin sitten sen soisi mielellään juuri LeBan joukkueelle. Mutta keskinäinen finaali oli edessä, ja totta kai sitä täydellä yrityksellä voittamaan lähtisimme.

Ennen loppuottelun alkamista molempien joukkueiden pelaajat ja toimihenkilöitä olivat yhteiskuvassa. Tämäkin on yksi osoitus näiden joukkueiden mukavasta yhteishengestä. :)

Finaalipeli oli pelillisesti hyvin tasainen, aivan kuten näiden kahden joukkueen keskinäisissä peleissä enimmäkseen on tällä kaudella tapana ollut. Molemmilla joukkueilla oli hetkensä, niin ”hyvässä kuin pahassakin”. Ensimmäinen erä mentiin meidän lievässä hallinnassa. 1-0 johtomaalimme tuli jo vajaan kahden minuutin pelaamisen jälkeen. Loppuerä jäi kuitenkin maalittomaksi. Heti toisen erän alkuun puolen minuutin pelin jälkeen LeBa tasoitti ja eikös vain samalla hyvällä vaihteella mennyt myös kohta johtoonkin 1-2. Toisen erä alkupuolisko olikin LeBan hallintaa ja hieman tilanne jo näytti orastavasti huolestuttavalta meidän kannalta. Mutta olimme useita kertoja tällä kaudella kyenneet nousemaan ahdinkotilanteista LeBaa vastaan, joten luottoa omaan tekemiseen oli pojilla kuitenkin vielä jäljellä. Ja myös tahtoa viedä tämä peli. Pelaajat laittoivat ”isompaa pykälää päälle” ja neljä minuuttia ennen pelin loppua teimme tasoittavan maalin. Ja kun kerran flowtila saatiin päälle, niin tasoituksesta hieman vajaassa kolmessa minuutissa pojat maalasivat vielä kolme kertaa lisääkin. Finaalista hieno voitto 5-2! Oli juhlimisen paikka ja kyllähän koko joukkue turnausvoittoa juhlikin! Erinomainen turnaus joukkueelta!

Joukkueessa pelasivat Aaro, Aleksi, Arttu, Kuisma, Leo, Luukas, Markus, Niilo, Sampo sekä Ville ja Ville. Mahtavasti yhteen hiileen puhaltanut joukkue olitte!

Turnauksen E1-kilpasarjan sijoitukset: 1. Josba Punainen, 2. Lehmo Balls -96, 3. Ådalens Idrottsförening, 4. Duo Jämsä, 5. SBS Masku, 6. O2-Valkoinen ja 7. O2-Oranssi.