E1-07 Punaisen sarjakausi päättyi D2-haastajafinaaleissa
Julkaistu: 17.04.2019 00.00

E1-07 Punaisen sarjakausi päättyi D2-haastajafinaaleissa

E1-07 Punaisen joukkueen sarjakausi 2018-2019 tuli päätökseen Rantakylän urkkahallissa sunnuntaina 14.4. pelatussa D2-ikäluokan haastajafinaaliturnauksessa.

Joukkueemme selvisi turnaukseen Savo-Karjalan aluejatkosarjan voittajana. Muut joukkueet olivat Savo-Karjalan alueen kakkonen SB Welhot Keltainen sekä Kaakkois-Suomen sarjan ykkönen BB-88 ja kakkonen LASB Jr Valkoinen. Welhot olivat pelanneet sarjaa nousujohteisesti kauden loppua kohden ja kauempaa tulevat vieraat olivat selvästi hallinneet omaa sarjaansa, joten tiedossa oli kovia ja haasteellisia pelejä.

Omassa välierässämme kohtasimme LASBin joukkueen. Ennakkoajatukset vastustajastamme pitivät täysin paikkaansa eli hyvätasoinen, nopea ja urheilullinen joukkue oli kyseessä. Pelin alkuvaiheet menivät LASBin hallitessa, ensimmäinen erä heille 2-1. Toinen erä oli puolestaan meidän, erävoitto 2-0, joten kolmanteen erään lähdimme 3-2 johdossa. Viimeisessä erässä LASB oli jälleen terävämpi vieden sen 2-0 ja koko pelin 4-3. Viimeisten minuuttien tiukka painostusjaksommekaan ei tuottanut tasoitusta. LASB oli pelissä kokonaisuutena pykälän verran meitä osaavampi ja jaksavampi, joten ansaittu voitto heille.

Päivän ensimmäisessä välierässä BB-88 oli voittanut nopeatempoisessa kamppailussa Welhot 6-2, joten alueiden sisäiset kulta- ja pronssipeli pelattaisiin. Mielenkiintoista olisi kyllä ollut kohdata viime vuotisen vastaavan turnauksen välierävastustajamme BB-88 tälläkin kertaa ja yrittää revanssia heistä. Ehkä joskus myöhemmin.

Pronssipelin pelasimme siis Welhoja vastaan. Sarjassa kohtasimme kahdesti molempien voittaessa kertaalleen. Ympäripyöreää mitalipeliä ennakoimme. Sellainen pelistä tavallaan tulikin, toinen ja kolmas erä mentiin molemmat 1-1 tuloksin. Mutta pelissä oli myös ensimmäinen erä ja siinä annoimme Welhoille 3-0 etumatkan ennen kuin saimme hieman paremmin otetta pelistä, erä päättyi 3-1 Welhoille. Koko peli Welhoille 5-3 ja pronssiset mitalit heille. Onnittelut Welhojen joukkueelle!

Loppuottelussa BB-88 ja LASB ottelivat tiukasti ja tasapäisesti kaksi erää. Kolmannessa erässä LASB onnistui tekemään muutaman maalin kaulan ja voitti pelin lopulta 10-5. Onnittelut LASBille haastajamestaruudesta ja BB:lle hopeasta!

Turnauksen omat pelimme olivat kaiken kaikkiaan kohtuulliset. Missään nimessä joukkueemme ei ollut pelillisesti lähellekään parhaimmillaan, mutta ei selkeästi alisuorittanutkaan. Joukkueessa näkyi selviä väsymisen merkkejä, liikkeen ja vauhdin vajavaisuutta sekä huolimattomuuden lisääntymistä. Lieneekö tähän syynä pitkän kauden tiukka otteluputki, kyseessä olivat kuitenkin kauden sarjapelit nrot 37 ja 38. Vuotta vanhempia, kookkaampia ja fyysisempiä joukkueita vastaan olisimme nimenomaan tarvinneet meidän kaikkia vahvuuksia peleissä pärjätäksemme. Hyvillä mieli tästäkin turnauksesta silti kotiin lähdimme.

Sarjakausi on osaltamme nyt päätöksessä. Kahta sarjaa pelasimme, E1-kilpasarjaa ja ”kakkossarjana” D2-sarjaa. Molemmissa sarjoissa pärjäsimme oikein hienosti, oman ikäisissä voitimme alueloppuhuipentumasta hopeaa ja vuotta vanhemmissa tuli aluejatkosarjan voitto ja haastajafinaalipaikka. Yhteensä pelasimme 38 sarjapeliä saldolla 25 voittoa, 1 tasapeli ja 12 tappiota. Ja ottelutuloksia tärkeämpää on, että joukkue yhdessä ja pelaajat yksilöinä kehittyivät tälläkin kaudella hienosti, paljon opettelimme ja myös opimme uusia asioita tästä lajista. Yhteishenki joukkueessa on ollut hieno, samoin asenne, aktiivisuus ja yrittäminen. Tämän porukan kanssa on mukava jatkaa kohti seuraavaa kautta. :)

Mutta vaikka sarjakausi on nyt ohi, niin joukkueen toimintahan jatkuu... Harjoittelun ohessa käymme huhtikuun lopulla pelaamassa turnauksen Jyväskylässä ja toukokuun alussa muutama pelaajamme käy Eerikkilässä leireilemässä maajoukkuetien merkeissä.

Kiitokset tästä kaudesta kaikille meidän joukkueessa mukana olleille pelaajille ja vanhemmille sekä totta kai myös muille joukkueille!

Kuvat ovat haastajafinaaliturnauksesta:


Seuran uusimmat

Josba Juniorit ry

PL 128

80101 Joensuu


toimisto@josbajuniorit.fi