E1-07 Punainen hopealle alueloppuhuipentumassa!
Julkaistu: 07.04.2019 00.00

E1-07 Punainen hopealle alueloppuhuipentumassa!

E1-kilpasarjassa tämän kauden pelannut Punainen joukkue pelasi 6.4. Lappeenrannassa alueloppuhuipentumassa. Turnaukseen olivat selvinneet myös Savo-Karjalan alueen sarjan voittanut Nilsiän Apassit (me siis olimme toisena sarjassa) sekä Kaakkois-Suomen alueen kaksi kovinta joukkuetta PoNoVo Lappeenrannasta ja Sudet Kouvolasta.

Meidän vastustajana välierässä oli ”kotiturnauksessaan” kaakon ykkönen PoNoVo. Vastustajalla oli ollut allaan erinomaisesti sujunut pelikausi, ja vaikka heitä emme olleetkaan koskaan aiemmin peleissä kohdanneet, niin tiesimme heidän joukkueen olevan erittäin kovatasoinen ja pelaajiston yksilöinäkin todella taitavia. Peli oli todellinen jännitysnäytelmä, jossa maaleja tuli runsaasti ja johtoasemakin vaihtui joukkueelta toiselle. Tämä peli olisi aidosti voinut kääntyä ihan kummalle joukkueelle vaan. Ja pelin tasaisuuden mukaisesti ratkaisu siirtyi jatkoajalle. Meille voittomaali noin puolessa välissä jatkoerää ihan maalin edustalta toisen reboundin jälkeen! Lopputuloksena 9-8. Kiitokset ponovolaisille rehdistä ja tiukasta ottelusta!


Turnauspaikkana oli Sammonlahden palloiluhalli. Hallin parkettilattia oli oma yllätyksellinen lukunsa. Ei sinällään se, että alustana oli parketti, ollaanhan mekin tällä kaudella saatu/jouduttu parketilla pelaamaan noin puolet peleistä. Mutta lattian liukkaus oli jotakin ihan meille ennen kokematonta. Sattuipa niinkin, että pakkiparin molemmat pelaajat liukastuivat parin sekunnin välein palloa pitäessään, ja tokihan siitä vastustaja maalilla rankaisi. Näin jälkeenpäin nämä sattumukset lähinnä hymyilyttävät ja jäävät erikoisina tapauksina muistoihin. Paljon liukujarrutuksia saimme nähdä kaikilta joukkueilta... ;)

Toisessa välierässä Apassit voittivat tiukahkon väännön jälkeen Sudet 9-5. Tämä tarkoitti sitä, että loppuottelussa kohtaisivat Savo-Karjalan toisilleen tutut joukkueet Josba ja Apassit. Ja vastaavasti pronssipelissä toisensa hyvin tuntevat Kaakkois-Suomen joukkueet PoNoVo ja Sudet. Pronssipelin voitti jatkoaikamaalilla Sudet 6-5. Eli turnauksen luonteen mukaisesti tasaiset ottelut jatkuivat siinäkin.

Finaalissa meillä oli siis vastassa Nilsiän Apassit. Tällä kaudella olemme kohdanneet heidät jo useita kertoja, ja tiesimme kyllä hyvin heidän osaamisensa hienon tason ja myös sen, että miten he yleensä maalinsa tekevät. Mutta niinpä silti kuitenkin muutaman kerran apassilaisen unohtaminen vapaaksi maalin edustalle antoi heidän tehdä voittoon tarvittavat osumat. Lopputuloksena tässä pelissä oli Apassien voitto 4-1. Kokonaisuutena tämäkin peli oli tasainen ja hyviä maalipaikkoja oli meilläkin ainakin muutamaan lisäosumaan. Mutta Apassit oli pelissä juuri tuon muutaman maalin verran terävämpi hyökkäyspäässä ja tuon muutaman maalin verran huolellisempi oman maalin puolustamisessa. Joten lämpimät onnittelut Apasseille aluemestaruudesta! Me iloitsemme hopeamitaleiden voittamisesta! Hieno ja onnistunut oli joukkueemme tämä kausi E1-sarjassa!


Kiitokset kaudesta kaikille muille joukkueille! Welhot ja Apassit tulivat tällä kaudella entistäkin tutummiksi sekä pelikentällä että pelaamisen ohessakin sekä naapuriseuramme LeBa lisäksi myös yhteisillä pelimatkoilla. Paljon saimme tällä kaudella keskenämme tätä lajia harrastaa. Neljän joukkueen sarja ja paljon tiukkoja keskinäisiä pelejä. Jatketaan tästä ensi kaudella. :)

Joukkueemme pelit tällä kaudella eivät kuitenkaan vielä tähän pääty. Sunnuntaina 14.4. pelaamme Joensuussa D2-sarjan haastajafinaaleissa. Mutta näistä peleistä myöhemmin..

Seuran uusimmat

Josba Juniorit ry

PL 128

80101 Joensuu


toimisto@josbajuniorit.fi