Josban B-tytöt SM-sarjaan 2019-2020
Julkaistu: 25.08.2019 00.00

Josban B-tytöt SM-sarjaan 2019-2020. Kuopion karsinnassa "kuoleman" pelissä Josba voitti SB Welhot 2-0 ja näin lunasti paikan Sm-sarjaan.

Alkulohkossa kohdattiin ensin Loisto Turusta. Josban tytöt hallitsivat eka erää ja veivät sen 1-0 Tiia Romppasen maalilla Iita Hirvosen syötöstä. Toiseen erään saatiin huono alku kun pommumaali upposi Josban verkkoon. Oman pään virheistä taitavat Loiston tytöt rokottivat vielä 2:lla maalilla vieden Loiston jo 3-1 johtoon. Erän loppupuolella Silja Kuusela kaventi rankkarista maalin päähän 2-3:n ja vielä ennen erän loppua Annika Kettunen toi uskoa joukkueelle tasoittaen riistopallosta 3-3:n. Kolmannen erän alkuun Loisto karkasi 4-3 johtoon, joka jäi lopputulokseksi Josban hurjista tasoitusyrityksistä huolimatta. Kaiken kaikkiaan Josba loi maalipaikkoja selvästi enemmän, mutta viimeistely ontui pahasti eikä tuurikaan ollut kohdalla mm. 4 tolppaa , josta myös torjunnat Josba 6 ja Loisto 14 kertovat. Loisto pelasi varsin nuorella mutta taitavalla ryhmällä ennakkoluulottomasti viimeistelyprosentin ollen "murhaava". Kun maalit ratkaisevat ja taululla on numerot 4-3 voitto Loistolle. Josba ei päässyt tässä pelissä normi tasolle.

Alkulohkon toisessa pelissä Turun TPS vastaan oltiinkin jo pakkovoiton edessä sillä tappiolla olisi jo tässä vaiheessa oltu SM-sarjasta ulkona. Heti erän alkuun TPS teki 1-0 ja tilanne näytti tukalalta, mutta hyvin tytöt kokosivat itsensä ja hallitsivat erää. Puolivälissä erää tutkapari Silja Kuusela ja Annika Kettunen hassuttivat TPS:n puolustuksen 1-1 tauko tulokseksi. Toiseen erään Josba tuli vahvasti ensin Tiia Romppanen haistoi maalivahdille palautuksen ja teki tästä 2-1. Erän loppupuolella kovan painostuksen jälkeen Jenna Jolkkosen pyssy takalinjoilta puhui Sofia Pykäläisen syötöstä ja Tiian maskin peittäessä mv:n näkyvyyden 3-1. Erän loppuun saatiin vielä jäähy väärästä vaihdosta. Kolmannen erän alkuun Anni Vallius teki Sofia Pykäläisen syötöstä 4-1. Loppupeli keskityttiin puolustamaan johtoa, kestettiin kaksi jäähyäkin ja edellisen erän huono tuuri oli vaihtunut sillä vastustajall oli 3 tolppaa meidän yhtä vastaa. Maalilla Sussu Tiainen hoiteli loput. 4-1 voitto tiesi että seuravana päivänä oltaisiin vähintäin jatkopelissä.

Sunnuntai aamun lohkon kolmannessa ottelussa FBA-joukkue PSS vastaan voittajalle oli tiedossa suora SM-sarjapaikka. Ottelu alkoi kiven kovaa vastustajaa vastaan mahdollisimman heikosti sillä vain 5s oli peliä kulunut, kun oman pään virheen seurauksena pallo oli Josban verkossa. Tästä Josba pääsi vielä mukaan peliin, mutta 10min kohdalla PSS meni 2-0 johtoon ja yllätyksen mahdollisuus oli taputeltu. Tarkalla viimeistelyllä PSS teki vielä 2 maalia. erä selkeästi PSS:lle 4-0. Toinen erä oli hivenen tasaisempi, mutta kumminkin selvästi PSS:n. Kolmannen erän alkuun Nea Rova heitti vastustajan maalille inhottavan roikkupallon, joka Josban riemuksi pompasi mv:n edestä maaliin, Lotta Lukkkarinen toimi syöttäjänä 5-1 loppunumeroiksi. Josba voitti tämän erän joskin PSS hallitsi sitä selkeästi ja alussa hankalaan paikkaan joutunut mv Margarita Huttunen näytti loistotorjunnoilla, että hän on myös maalivahti isolla MV:llä. Tässä pelissä tuli selväksi että PSS:n tytöt oli tehneet kunnolla fysiikkaharjoitukset, sillä kulmaväännöissä ja fysiikassa oltiin selkeästi jäljessä. PSS ansaitusti suoraan SM-sarjaan.

Jatkopeliin "kuoleman" otteluun jouduttiin SB Welhoja vastaan, mielellään tämä peli olisi pelattu molempien mielestä SM-sarjassa. Koska aamupelissä TPS oli voittanut Loiston 7-2 tuli TPS lohkon kakkoseksi ja pääsi pelaamaan toisen lohkon heikommin sijoittunutta vastaan(maali vähempi olisi riittänyt Josballe 2:s paikkaan). Pelissä Josba sai unelma alun ensimmäisessä vaihdossa Jenna Jolkkonen tykitti viivalta Tiia Romppasen syötöstä 1- 0. Erän puolivälissä Julia Pehkonen vapautti Tiia Romppasen maalin edustalta ja tarkka laukaus takanurkkaan 2-0. Tämän jälkeen Welhotkin pääsi peliin sen jatkuessa tasaisena. Toisessa erässä ei maaleja nähty, vaikka paikkoja oli molemmilla joukkueilla. Kolmannessa erässä Josba tiivisti puolustuspelin tarkaksi eikä yltiöpäisiin hyökkäyksiin lähdetty. Tämä tepsi yhdessä Susanna TIaisen varman maalivahtipelin kanssa. Yhden kerran Welhojen Ella Jolkkosen laukaus Josban onneksi pomppasi kahden tolpan kautta ulos kentälle. Lopussa pääsi Tiia vielä yrittämään kaukaa tyhjiin, mutta pallo osui tolppaan. Tasainen ottelu jonka Josba voitti 2-0 ja meni SM-sarjaan.