Josba Juniorit ja Pelastakaa Lapset aloittavat Sporttikummi -yhteistyön
Julkaistu: 22.10.2020 00.00

Josba Juniorit ja Pelastakaa Lapset aloittavat Sporttikummi -yhteistyön

Josba Juniorit ja Pelastakaa Lapset ry:n Itä-Suomen aluetoimisto ovat sopineet yhteistyöstä Sporttikummitoiminnan puitteissa. Sporttikummitoiminta on Pelastakaa Lapset ry:n vapaaehtoistyöhön perustuvaa toimintaa. Siinä luotettava aikuinen antaa aikaansa ja kannustaa lapsia sekä nuoria liikkumiseen ja mielekkääseen vapaa-ajan tekemiseen. Toiminta on suunnattu 4-17 -vuotiaille lapsille ja nuorille, joiden omilla vanhemmilla on rajalliset mahdollisuudet tukea liikkumista tai olla mukana lastensa harrastuksissa.

Sporttikummi tapaa tukemaansa lasta tai nuorta 1-4 kertaa kuukaudessa yhteisen tekemisen parissa. Joensuun seudulla toimii nykyisellään reilut 30 sporttikummia. Mukana on yli 40 lasta, joista suurin osa on alakouluikäisiä poikia. Sporttikummeja kaivataan myös lisää, sillä kummeja etsiviä perheitä on jonossa.

-Aloitimme kartoittamaan yhteistyön mahdollisuuksia kesän aikana. Sähly on monelle tuttua koululiikunnan parista ja siten siihen osallistumiseen voisi olla matala kynnys. Josballa puolestaan on yhtenä tavoitteena harrastepolun kasvattaminen ja osallistujaryhmien monipuolistaminen kilpailutoiminnan kylkeen, taustoittaa valmennuspäällikkö Janne Tähkä yhteistyön alkamista.

-Suurin osa sporttikummitoiminnan lapsista liikkuu kummin kanssa kaksistaan, mutta myös ryhmämuotoiselle tekemiselle voisi olla tarvetta, arvioi ehkäisevän työn koordinaattori Ismo Nuutinen Pelastaa Lapset aluetoimistolta.

Yhteistyötä ryhdytään alkuun rakentamaan muun muassa Matala kynnys -toiminnan puitteissa sekä tarjoamalla maksutta kummien käyttöön Josba Junioreilta mahdollisesti käyttämättä jääviä satunnaisia kenttävuoroja.

Lisätiedot:

Josba Juniorit, valmennuspäällikkö Janne Tähkä, puh. 0400 256 266 / 045 164 0422

Pelastakaa Lapset, ehkäisevän työn koordinaattori Ismo Nuutinen, puh. 050 313 0439

Josba Juniorit ry

PL 128

80101 Joensuu


toimisto@josbajuniorit.fi