Josba Naiset ll, Naisten 3. Divisioona, Savo-Karjala, lohko 5

Josba Naiset II - Welhot II

Varkauden liikuntatalo

Naisille täysi neljän pisteen potti Varkaudesta!

Josban naiset pelasivat kauden toisen turnauksensa lauantaina 26.10.2019 Varkaudessa. Reissuun lähdettiin pikkubussilla, ja oli mukavaa kerrankin tehdä matkaa yhdessä samassa autossa rennosti jutellen. Tuttuun tapaan pelipäivä koostui kahdesta ottelusta.

Josba II – Welhot II 3-2 (1-2, 2-0, 0-0)

Ensimmäisenä vastaan asettui Welhot Kuopiosta. Tiedossa oli kova vastus ja heti aloitusvaihdossa saimme siitä muistutuksen, kun vastustaja teki ensimmäisen maalinsa. Reilut kolme minuuttia myöhemmin Welhot siirtyi jo 0-2 johtoon. Huono aloitus siis meiltä ja koko erä oli muutenkin aikamoista taistelua. Peliin oli vaikea päästä mukaan, mutta helpotusta tuotti pelikentille palaneen Tiian huikea onnistuminen Mervin syötöstä ensimmäisen erän loppupuolella. Erätauolle lähdettiin siis 1-2 tappioasemassa, mikä oli aikamoinen työvoitto Welhojen rynnistyksen alla.

Toiseen erään Josban naiset saivat aivan uudenlaisen peli-ilmeen. Ylivoimalla Juulin Saanan syötöstä viimeistelemä tasoitusmaali sai uskoa omaan peliin. Hetkeä myöhemmin ensimmäisen maalin tehokaksikko pääsi taas vauhtiin ja viimeisteli huikean johtomaalin tällä kertaa Tiian syöttäessä ja Mervin viimeistellessä. Niinpä toisen erän huikea nousu nosti meidät 3-2 johtoon viimeiseen erään lähdettäessä.

Kolmannessa erässä Welhot yritti tasoittaa kaikin keinoin. Joukkueemme pelasi kuitenkin erittäin kurinalaisesti puolustaen. Viime minuuteille saatiin myös huikeaa jännitystä, kun jouduimme alivoimalle pelikellon näyttäessä 43:44. Welhot ottivat maalivahdinkin pois ja yrittivät tasoitusmaalia, mutta alivoima pelasi mahtavasti. Maalivahtimme Mira pelasi myös huikean ottelun ja napsi erittäin tärkeitä torjuntoja.

Kaiken kaikkiaan Welhot-peli oli aika vaikea, mutta saimme kaivettua elintärkeän voiton kotiin. Huikea fiilis voittaa tällaisen tiukan kamppailun jälkeen!

Veikot – Josba II 2-3 (1-0, 0-1, 1-2)

Päivän toisessa ottelussa pelasimme Vuorelan Veikkoja vastaan. Ensimmäinen erä oli melko tasaista ja saimme useita maalipaikkoja. Vastustaja pääsi puolestaan yllättämään vanhanaikaisella kuuden minuutin kohdalla ja siirtyi 1-0 johtoon. Toiseen erään lähdettiinkin tappioasemassa. Tasoitusmaalia päästiin yrittämään useaan kertaan, kunnes jo ensimmäisestä pelistä tuttu kaksikko Mervi ja Tiia pääsivät jälleen pisteille Tiian maalilla. Huikeaa tekemistä näiltä naisilta tänään!

Viimeiseen erään lähdettiin kutkuttavassa 1-1 tilanteessa. Mielessä oli kuitenkin vain voitto, joten lähdimme hanakasti hakemaan maaleja. Kapteenimme Juuli näyttikin mallia, ja siirsi Josban 1-2 johtoon Ainon syötöstä. Viisi minuuttia myöhemmin Juuli tällä kertaa Saanan syötöstä kasvatti johtoa 1-3. Veikot pääsivät peliin vielä mukaan, kun sekoilimme hieman vaihtojen kanssa jäähyn arvoisesti. Ylivoimalla vastustaja kavensi 2-3, mutta enempää ei enää annettu. Puolustettiin tiiviisti loppuun asti joukkueena. Jälleen kerran hienoa taistelua koko joukkueelta ja arvokas voitto kotiin!

Kokonaisuudessaan päivä ei olisi siis paljon paremmin voinut mennäkään. Kaksi puhdasta voittoa ja täydet neljä pistettä maistuivat kyllä makoisalta. Tästä on hyvä jatkaa ja seuraavan kerran pelataankin 16.11. Savonlinnassa.