Naiset Edustus, Naisten II divisioona Savo-Karjala

FB Factor - Josba   7 - 9

Kontiolahti

Edustus Naiset aloittivat kauden voittamalla FB Factorin 9-7

Edustus Naiset aloittivat kauden voittamalla FB Factorin "Hurlum Hei"ottelussa 9-7.

Välivuoden jälkeen Josban Naisten edustusjoukkue kasattiin uudelleen nuorennusleikkauksella,käyttäen hyväksi seuran vahvoja B- ikäisiä SM-sarjapelaajia(joista jopa 5 pelaajaa on U16 nuorisomaajoukkuepelaajia) ja motivoituneita Naispelaajia kilpailuisinperustein , anottiin II divaripaikkaa hyvin perustein ja saatiin. Valmentajaksi saatiin kokenut Mika Muukkonen (naisten 2x MM valmentaja), joka yhdessä B:n valmentajan Teppo Fredriksson kanssa vetävät treenejä. Joukkueena Naiset ja B-tytöt ovat harjoitelleet yhdessä keväästä asti pelaten harjoitusotteluita keskenään silmällä pitäen, jotta B-tytöt saadaan SM-sarjaan ja B meni. Viimeiset pari viikkoa oli treenattu tätä turnausta varten kun tiedettiin, jotta eka turnaukseen Naiset joutuivat keskittymään omiin peleihinsä ja B-tytöt omiinsa. II joukkueesta saatiin ”teknisillä” siirroilla 3 hyvää vahvistusta turnaukseen ja lähdettiin luottavaisin mielin turnaukseen.

Eka pelissä vastassa paikallisvastustaja FB Factor, joka oli myös uudistunut, mukana paljon junioreita. Peli alkoi kovalla vauhdilla kuin varsat oisivat kesällä päässeet laitumelle, silti eka maalia odoteltiin lähes 10:lle minuutille jonka teki Josban ”II laina” Jansku” Jannica Venäläinen kokeneen Taija Ahosen syötöstä. Tähän Josba ”nukahti” ja Factor teki 3 maalia. Muukkonen otti viisaasti aikalisän ja herätti joukkueen takaisin peliin. Ensin Veera Lyytikäinen 13 min löi kavennuksen 2-3 Anniina Karjulan syötöstä ja 4s. ennen erän loppua liiga kokemustakin omaava Kaisa Pietilä 3-3:n Anna Dahlbackan syötöstä.

Toinen erä jatkui samaan malliin, valmentaja Muukkosella oli suuri työ hidastaa turhaa kiirettä, joka pelissä oli. 16min Anniina Karjula vei vahvalla yksilösuorituksella Josban 4-3 johtoon. Heti tämän jälkeen Veera Lyytikäinen (eka virallinen peli salibandyssä) otti jäähyn liian lähellä pelaamisesta aloituksessa, Factor rokotti tasoituksella. Veeralle puolustukseksi kukaan ei ollut kerennyt kertoa ko. säännöstä. 20min Josban Jansku 4-5 Niina Salon syötöstä. Factorin vahva ”nuoriso kaarti” vei heidät 6-5 johtoon, kunnes erän viimeisellä sekunnilla Veera paikkasi jäähynsä ja löi peli tasoihin Riina Pajarisen syötöstä.

Kolmanteen erään Muukkonen sai rahoitettua joukkueen pelaamaan omaa peliään ja Josba siirtyi ensin 7-6 johtoon Saana Niemitalon maalilla Kaisan ollessa syöttäjänä. Vielä kerran Factor tuli tasoihin, mutta Saana teki voittomalin 38min:lla Annan syötöstä ja heti perään Anniina 9-7 ja peli oli taputeltu. Josba pelasi valmentajansa johdolla varmasti pelin loppuun mitä helpotti myös vastustajan ottama turha hyökkäyspään jäähy.

Pelillisesti ottelu ei ollut erityisen hyvä, mutta yleisöön menevä se oli runsaine maaleinen. Kokemuksen turvin Josba vei tämän lopulta itselleen.

Josbassa yllätti parhaiten ensimmäistä virallista salibandy otteluaan pelannut tilasto ykkönen: Veera Lyytikäinen 2maalia+syöttö ja 2min. Veera on pelannut Jääkiekkoa ja Ringetteä (Sm sarjassa ja nuorten maajoukkueissa) eli pelisilmää löytyy ja maalin edessä tämä kookas pelaaja on vaikea pidettävä vaikka F-liigassakin. Todella hyvä sisääntulo salibandyyn tältä iloiselta hyvän tuuliselta pelaajalta.

Viime kaudella Welhoissa F-liigaa pelannut Anniina Karjula oli odotetun vahva joukkueen johtaja ja ratkaisija. Myös II- joukkueesta saadut ”täsmä vahvistukset”Anna, Jansku ja Saana pelasivat reilusti yli odotusten( tehot 4+2)

Uudistuneella joukkueelle, jolla ei muita harjoituspelejä kuin saman joukkueen B:n SM-sarjapelaajia vastaan tilanne tietysti uusi lähteä heti sarjapeliin. Mutta hyvä harjoitus vastus oli ilmeisesti tuonut riittävän rutiinin viedä peli voittoon. Saa nähdä mihin Naiset pystyvät yhdessä B-tyttöjen kanssa seuraavissa peleissä.

Tilastot
FB Factor

7 - 9

3 - 33 - 31 - 3
9'MaaliVenäläinen Janica
9'MaalisyöttöPurontaus Taija
13'MaaliLyytikäinen Veera
13'MaalisyöttöKarjula Anniina
14'MaaliPietilä Kaisa
14'MaalisyöttöDahlbacka Anna
16'MaaliKarjula Anniina
17'Jäähy: 2minLyytikäinen Veera
20'MaaliVenäläinen Janica
20'MaalisyöttöSalo Niina
29'MaaliLyytikäinen Veera
29'MaalisyöttöPajarinen Riina
32'MaaliNiemitalo Saana
32'MaalisyöttöPietilä Kaisa
38'MaaliNiemitalo Saana
38'MaalisyöttöDahlbacka Anna
38'MaaliKarjula Anniina
38'MaalisyöttöLyytikäinen Veera