07-Punaiselle lohkovoitto D1-alkusarjassa
Julkaistu: 26.10.2020 00.00

07-Punaiselle lohkovoitto D1-alkusarjassa

Joukkueemme pelaa tällä kaudella perinteisesti jälleen kahta sarjaa. Omanikäisten D1-sarjaa pelaamme omalla pelaajistollamme Josba Punaisena, kun taas vuotta vanhempien sarjaan (C2) lähdimme mukaan yhteistyössä naapuriseura LeBan kanssa Josba/LeBa 07 -yhteisjoukkueessa. Muutama pelaajamme pelaa C2-sarjaa 06-yhteisjoukkueessa LeBa/Josba.

Molemmissa sarjoissamme on tätä kirjoitettaessa alkusarjat saatu joukkueidemme osalta päätökseen. Koronasta johtuen C2-alkusarja on kuitenkin vielä Savon puolen joukkueiden osalta kesken, joten selvyyttä 07-yhteisjoukkueen sijoituksesta sarjassa ja jatko-ohjelmasta pitää vielä odotella.

Tässä tulee hieman tarinaa päättyneestä D1-alkusarjasta Josba Punaisen näkökulmasta katsottuna. Savo-Karjalan alkusarja pelattiin kahdessa lohkossa, ja meidän ”Karjalan lohkossa” oli kuusi joukkuetta.

Ensimmäinen turnaus, 3.10.2020, Nepenmäen koulu

Josba Punainen - LeBa-96 Hearts 8-0

Josba Musta - Josba Punainen 0-12

LeBan 08-joukkue oli ottelussa erittäin energinen ja aktiivisesti karvaava, ja aiheutti pelitavallaan meille käynnistysvaikeuksia tähän sarjakautemme ensimmäiseen peliin. Lopulta kuitenkin vastustajaa vuotta vanhempana joukkueena kokemuksemme, pelinäkemyksemme ja osaamisemme veivät meidät numeroiden valossa melko selkeään voittoon. Luvut kyllä hieman meitä imartelevat, vastustajalla kuitenkin oli sen verran monia hyviä maalipaikkoja.

Toisessa pelissä vastassa oli oman seuramme ja ikäluokkamme rinnakkainen joukkue Josba Musta. Tähän peliin olimme alusta alkaen paljon valmiimpia, ja se näkyi läpi pelin selkeänä pelin hallintana meidän molemmilta kentällisiltä. Peli keskeytyi maalieron vuoksi kolmannen erän loppupuolella. Maalimäärästä huolimatta Mustan maalilla pelannut Minttu oli suorastaan erinomainen.

Toinen turnaus, 24.10.2020, Kontiolahden liikuntahalli

Josba Punainen - Josba 08 12-0

Coach Team - Josba Punainen 1-13

Josba Punainen - LeBa-96 6-1

Tämäkin turnaus alkoi vuotta nuorempien joukkueen kohtaamisella, nyt vastassa oli oman seuramme nollakasit, vieläkin nuoremmilla täydennettynä. 08-josbalaiset eivät olleet pelin alussa ihan hereillä ja teimme heti ensiminuuteilla muutaman maalin. Suurinpiirtein samoin peli jatkui, kunnes päättyi ennen täyttä aikaa kolmannen erän alussa. Nollakasit saivat kuitenkin rakenneltua muutaman hyvän maalipaikan, kun puolustuspelaamisemme välillä unohti olla ajan tasalla. Takaiskuilta kuitenkin säilyimme myös tämän alkusarjan kolmannen pelin.

Päivän kuluessa oli ohjelmassa kaikkiaan kolme peliä, ja seuraavana päivänä 06-sarjassa kolme peliä lisää, joten Coach Teamia vastaan pyysimme muutaman Josba Mustan pelaajan mukaan, jotta saisimme täydet kolme kentällistä pelaajia. Lainapelaajat ja muutkin hoitelivat tämän pelin suorastaan mainiosti ja tehokkaasti. Peli päättyi kolmannen erän alkuminuuteilla. Coach Team oli kuitenkin ensimmäinen joukkue, joka onnistui tässä alkusarjassa rikkomaan maalivahtimme nollapelin.

Alkusarjan kruununa ja päätöksenä oli peli LeBaa vastaan - tänään vastakkain ja huomenna tiimikavereina yhteisjoukkueessa. :) Jo ennen tätä peliä oli ratkennut, että molemmat joukkueet jatkaisivat ylempään jatkosarjaan, joten pelissä ei siinä suhteessa ollut enää mitään panosta. Mutta siitä huolimatta kumpikaan tiimi ei peliin lepsuilemaan lähtenyt, ihan kunnon salibandypeli tästä kehkeytyi. Pelin juoni oli sellainen, että niin sanotut ykköskentälliset lähes nollasivat toisensa tarkalla pelaamisella, mutta meidän koko päivän erinomaisesti pelannut toinen kentällinen pääsikin sitten temmeltämään tehokkaasti LeBan muita kentällisiä vastaan tehden viisi maalia. Tämä lupailee hyvää jatkoa ajatellen.

Josba Punainen ja LeBa jatkavat ”Karjalan lohkosta” ylialueelliseen jatkosarjaan, ”Savon lohkosta” sinne pelasi itsensä Welhot Musta. Tämä ”ylempi” jatkosarja pelataan Kaakkois-Suomen alkusarjasta tulevien neljän joukkueen kanssa. Kaakon jatkosarja on vielä kesken, mutta sieltä näyttäsivät tässä vaiheessa jatkoon menevän ainakin SaiPa ja LASB, kun taas Voima, Pelicans ja Heinola vielä kamppailevat kahdesta muusta paikasta. On lopulliset joukkueet mitkä tahansa, niin hyvätasoinen ja kova sarja on luvassa. Ja sitähän mekin odotamme. :)

Jatkosarjan alustava alkamisaika on viikonloppu 21./22. marraskuuta, mutta näinä aikoina tuota ajankohtaa voi pitää epävarmana. Toivottavasti kuitenkin jossain vaiheessa ylipäänsä päästään vielä tällä kaudella pelaamaan.

Alkulohkon lopullinen tilanne (lähde: Salibandyliiton nettisivut, tulospalvelu):

linkki alkusarjan tulospalveluun

Josba Juniorit ry

PL 128

80101 Joensuu


toimisto@josbajuniorit.fi