Julkaistu: 20.11.2018 00.00

Kiljukaulojen lauantai, kolmas peli, TuuU – Josba (0-0, 0-1, 0-2)

17.11.2018. Päivän kolmas peli ja tahtojen taisto.

Molempien joukkueiden ajatukset ja jalat olivat jääneet edellisiin peleihin, joten pelin alku oli melko nahkea. Ensimmäisessä erässä pallonhallinta oli naisilla, vaikka maaleja ei nakuteltukkaan. Erän vaarallisin tilanne oli Merike Eskelisen maaliin mennyt rangaistuslaukaus, joka kuitenkin hylättiin pallon ja pelaajan liikkuessa yhtäaikaisesti taaksepäin. Toiseen erään lähdettiin siis 0-0 tilanteesta. Toisessa erässä naisille annettiin kaksi mahdollisuutta avata maalitilit, kun TuuU sai jäähyjä. Erän ainut maali tuli kuitenkin vasta viime minuuteilla Jenna Björnin suoraan laukomasta (melkein) nollakulman vaparista. Maalihanojen auettua kolmanteen erään lähdettiin 0-1 tilanteesta. Kolmas erä olikin täynnä jännitystä ja vauhtia, joka alkoi Reetta Backmanin täydellisestä poikkikentän syötöstä, josta Elina Auvinen upotti pallon maaliin. Pian tämän jälkeen molempien joukkueiden pelaajat saivat peräkkäisissä tilanteissa jäähyt, jonka seurauksena pelattiin 4 vs 4. Kolmannen erän puolivälissä naiset joutuivat rikkomaan maalintekotilanteessa TuuUn pelaajaa, jonka vuoksi vastustaja sai mahdollisuuden rangaistuslaukaukseen. Jenna Väisänen kuitenkin piti maalin tyhjänä ja naiset saivat jatkaa 0-2 johtoasemassa. Aivan pelin lopussa Sanni Pirttilä teki Reetta Backmanin syötöstä naisten kolmannen maalin, joka sinetöi maalivahdille nollapelin ja naisille upean 0-3 taisteluvoiton.