Loppuhuipennus
P11 2013Julkaistu: 08.04.2024 10.20

Loppuhuipennus

Josba P11 osallistui 6.-7.4.2024 alueellisiin lopputurnauksiin kahden joukkueen voimin. Kauden huipennukset käytiin Rantakylän Urheiluhallissa sekä Ylämyllyn koululla.

Pelaajista saattoi pelipäivän aamuna aistia normaalia suurempaa mietteliäisyyttä sekä jännitystä, olihan toimitsijapöydille aseteltu esille kimaltelevaa mitalia. Mutta kun tuomari vihelsi pelin käyntiin, pelaajat painelivat kentällä hyvin keskittyen. Sitoutuen edelleen joukkueen arvoihin sekä ”pelikirjaan”.

Lopputurnaukset alleviivasivat valmennuksen suuntaan ainakin tätä asiaa; toivottua edistymistä on kauden edetessä tapahtunut. Niin yksilö kuin joukkuetasolla.

P11 joukkueen mukana on tällä kaudella ollut vasta lajin pariin tulleita, kuin myös useita vuosia salibandypalloa kesyttäneitä pelaajia. Pelaajamäärä on ollut suuri, jonkun verran alle 40 pelaajaa. Luonnollisesti suuri määrä on tuonut kauden mukana hienoja mahdollisuuksia, mutta vaatinut valmennukselta, muilta toimijoilta sekä pelaajilta keskittymistä olennaiseen ja kekseliäisyyttäkin.

Tällä kaudella yksi asia oli koko ajan kuitenkin varmaa: vaikka meitä oli paljon, olimme kauden ajan yksi yhtenäinen joukkue. Ryhmähenki oli läpi harjoitusten ja turnauksien koskettavan eheää. Näin myös kauden päätöksessä.

Kun on kyse 10-11 vuotiaista lapsista, on kaikkien mukana olevien aikuisten vastuulla pitää kiinni siitä, että numerollinen tuloksellisuus ei ole pääasia. Vaikka kyse onkin kilpailullisesta urheilusta, on paljon muita asioita jotka ovat tässä vaiheessa kylmiä numeroita tärkeämpiä.

Kauden aikana pukukopissa soivat usein tällaiset sanat: ”Tehkää niitä asioita joista olemme yhdessä sopineet ja harjoitelleet. Pelatkaa joukkueena. Kun pelaatte joukkueena ja annatte joukkueelle oman parhaanne, tapahtuu yleensä hyviä asioita. Ja se riittää meille”.

-Paulus -

valmentaja

Joukkueen uusimmat uutiset

Josba Juniorit ry

PL 128

80101 Joensuu


toimisto@josbajuniorit.fi