Josba Junioreiden historian havinaa kymppijuhlien kunniaksi
28.7.2020 9:33 Uutisointi / Pääsivusto

Seuramme kymmenvuotishistoriassa ahertaneita toimijoita palkittiin torilla. Kuvassa Katja Salomies, Jarkko Ronkainen ja Janne Ruuskanen.

Viikonloppuna vietetyissä kymppijuhlissa kuultiin Josba Junioreiden historiikkiä. Jos missasit jutun, ei hätää. Se on nyt ja tässä luettavissasi :).

Josba Junioreiden kymmenvuotinen historia

Joensuun Salibandy Josba Ry:ssä tuli kymmenen vuotta sitten keskusteluun tarve muodostaa oma, junioritoimintaan keskittyvä yhdistys. Niinpä keväällä 2010 päätettiin eriytyä emoseura Josba Ry:stä ja toimenpiteisiin ryhdyttiin pikaisesti. Tavoitteena oli lisätä panostusta, toiminnan läpinäkyvyyttä ja kehitystyötä juniorijoukkueiden suuntaan. Lopputuloksena oli Josba Juniorit ry: oma yhdistys johtokuntineen, joka näki virallisesti päivänvalon kesäkuussa 2010. Yhteisenä seuratyöntekijänä Josba Ry:n kanssa jatkoi Josban edustuksen silloinen päävalmentaja Sami Sorjonen, joka toimi myös junioripuolen valmennuspäällikkönä.

Ensimmäisen vuoden johtokunnassa toimivat puheenjohtajana Janne Ruuskanen, taloudenhoitajana Ismo Luukkonen sekä muina jäseninä Juha Kettunen, Jarkko Ronkainen, Riitta Härkönen, Jarmo Tihmala ja Juri Jolkkonen. Perustamissopimuksen allekirjoittivat perustamiskokouksessa Juha Kettunen, Riitta Härkönen ja Janne Ruuskanen. Alussa johtokunta keskittyi saamaan seuran perusasiat kuntoon ja toiminnan käynnistäminen lähtikin hyvin liikkeelle: harrastajien määrä kasvoi noin 50 nuorella edelliseen vuoteen verrattuna. Ensimmäisenä toimintavuonna Josba Junioreiden toiminnassa oli mukana noin 210 lasta ja nuorta, joista lisenssipelaajia oli noin 160.

Vuosina 2011-2013 puheenjohtajan tehtävää toimitti Riitta Härkönen ja seuran toimintavastaavan tehtävät otti vastaan Janne Ruuskanen vuonna 2011 hoitaen niitä aina vuoteen 2018 asti. Seuran pitkäaikaisin puheenjohtaja on ollut Jarkko Ronkainen, joka toimi pestissään yhteensä viisi vuotta vuosina 2013-2018. Seurassamme on vuosina 2013-2015 junoirivalmennuspäällikkönä työskennellyt myös kaksinkertainen maailmanmestari, Sveitsissä nykyisin 2020 vaikuttava Esa Jussila.

Vuonna 2017 seurakoordinaattorin virkaa hoiti Santeri Raatarila. Vuonna 2018 valmennuspäälliköksi valittiin Jouni Juurela sekä tyttösalibandyä kehittämään Johanna Turpeinen, jonka palkintokaapista löytyy naisten maailmanmestaruuden lisäksi myös MM-hopeaa. Vuonna 2019 valmennuspäällikkönä toimi Niko Ollilainen ja vuosina 2018-2020 puheenjohtajan pestiä hoiti Petri Vallius.

Josba junioreiden jäsenmäärää on saatu kasvatettua parhaimpina vuosina yli 400 harrastajaan. Haasteita harrastajamäärän kehitykselle ja toiminnalle ylipäänsäkin ovat tuoneet valmentajapula sekä koulujen ja muiden liikuntapaikkojen purkamisista johtuva harjoitustilojen niukkuus.

Seurastamme on saatu joka vuosi edustus valtakunnallisiin sarjoihin. Paras saavutus on vuodelta 2016: B-poikien SM-hopea -96 ikäluokalla. Joukkuetta valmensi ex-maajoukkue- ja euroopanmestaruusvalmentaja Antti Ruokonen.

Josba Junioreiden pelaajia on myös kutsuttu joka vuosi nuorten maajoukkuetapahtumiin ja peleihin. Kirkkaimpana kruununa vuonna 2017 Josba Junioreihin saatiin kaksi nuorten maalimanmestaria, kun Aapo Hämäläinen ja Eetu Sorvali nostelivat Suomen U-19 salibandymaajoukkueen mukana mestaruuspyttyä. Viime vuosina kutsuja maajoukkueeseen ovat saaneet mm. Sofia Pykaläinen, Tiia Romppanen, Aleksanteri Tirkkonen, Jasu Holopainen ja Tatu Havula.

Josba Junioreiden nykyhetki ja tulevaisuuden näkymät

Tällä hetkellä, kesällä 2020, Josba Junioreiden puheenjohtajana toimii Malva Eskelinen, toiminnanjohtajana Janne Ruuskanen sekä valmennuspäällikkönä kuusinkertainen arvokisamitalisti Janne Tähkä. Johtokunnan varapuheenjohtaja on Martti Saatsi, sihteeri Ilona Pakarinen ja muina jäseninä Katja Salomies, Johanna Turpeinen, Samuli Kolu, Mervi Ryynänen, Tuomo Kallonen, Tiina Partanen ja Riikka Turunen, jonka palkintokaapista löytyy myös naisten maailmanmestaruus, MM-hopea ja EM-pronssi.

Seuramme harrastajamäärä oli viime kaudella noin 350. Tulevaisuuden tavoite on kasvattaa tätä lukua edelleen. Tähän tavoitteeseen pyrimme avoimella, kehittämismyönteisellä ja osallistavalla toiminnalla, korostaen yhteen hiileen puhaltamista koko seuraväen kesken. Myös uusien liikuntatilojen rakentamisen toivomme edesauttavan seuramme toimintaa ja kehittämistä tuoden helpotusta salitilanteeseen.

Lopuksi toivotamme kaikki uudet harrastajat tervetulleiksi iloiseen ja aktiiviseen joukkoomme mukaan! Säbäkentillä tavataan :)


   
Lisää uutisia
G2 14 Eskarisäbä
«  Syyskuu   »