Josba Naiset ll, Naisten 3-divisioona Savo-Karjala, lohko 5

Josba Naiset II - OuPa  3 - 2

Energy liikuntakeskus, Joensuu, Raatekankaantie

Ylempi jatkosarja kutsuu!

Runkosarjan viimeiset pelit pelattiin kotikentällä Joensuussa. Aamupelissä vastaan asettui OuPa Outokummusta. Edellisestä kohtaamisesta muistona oli kirvelevä tappio, joten lähdimme peliin kunnon revanssihengellä. Päivän peleissä oli muutenkin panoksena jatkopaikka ylempään jatkosarjaan, joten päätettiin muijjien kanssa lähteä hakemaan pisteet kotiin.

Ensimmäinen erä lähti hieman yskähdellen liikkeelle, kun OuPa pamautti jo parin minuutin pelaamisen jälkeen johtoon. Tästä ei kuitenkaan masennuttu, vaan toisen erän alkupuolella Salli laittoi Nakin tarjoilusta pelin ylivoimalla tasoihin. Reilut viisi minuuttia myöhemmin Saana laukoi johtolukemaksi 2-1. Vihdoin ja viimein vaparikuvio tuotti tulosta!

Kolmanteen erään lähdettiin johtolukemissa ja Minna kasvatti uransa ensimmäisellä maalilla Ollin tarjoilusta johtoa vielä yhdellä maalilla. OuPa kavensi vielä lopussa ilman maalivahtia, mutta lopussa taisteltiin tahdonvoiman turvin ja kaivettiin elintärkeä voitto kotiin. Loppulukemina 3-2 ja jatkopaikka ylempään jatkosarjaan varmistettu!

Illan peliin SB Welhojen 2-joukkuetta vastaan lähdettiin rennolla fiiliksellä ilman sen suurempia paineita. Alkulämmittelyssä päätettiin lähteä tekemään maaleja, ja sehän me tehtiinkin! Peli oli vauhdikasta ja maaleja tehtiin puolin ja toisin. Ensimmäinen erä päättyi Welhoille 2-1, ja erityismainintana erästä jäi käteen vauhtihirmu Annan makoisa maali. Toinen erä alkoi vauhdikkaissa merkeissä, kun Raija pisti pallon reppuun mokke-Aadan mahtavan heiton ansiosta 15 sekuntia aloituksen jälkeen. Welhot nakutteli loppuerästä 3 maalia, mutta kapteenimme Nakki piti meidät pelissä mukana komealla ylivoimamaalillaan. Toisen erän jälkeen lukemat olivat 3-5.

Kolmas erä alkoi yhtä makoisissa merkeissä, kun jälleen taskurakettimme Raija kavensi lukemiksi 4-5, tällä kertaa vain 8 sekuntia aloitusvihellyksen jälkeen. Salli iski vielä pelin tasoihin, mutta erän loppupuolella Welhot menivät vielä väkisin johtoon. Peli oli vauhdikasta loppuun asti, ja aivan viime sekunneilla kilisi vielä Welhojen tolppa. Tasoitus oli lähellä, mutta tällä kertaa ei riittänyt. Pelistä jäi kuitenkin hyvä fiilis ja revanssihenki jatkosarjaa odotellessa.

Kaiken kaikkiaan pelattiin lauantaina joukkueena hyvin. Lopputuloksena runkosarjan 4. sija ja siten pääsy ylempään jatkosarjaan. Kauden tavoite saavutettu, joten tämän jälkeen kaikki on vain plussaa. Hyvä me!