Josba Naiset ll, Naisten 3-divisioona Savo-Karjala, lohko 5

Lopputurnaus - Josba Naiset II

Iisalmi

Naisten II-joukkueen kausi päätökseen Iisalmessa

Naisten Savo-Karjalan 3-divisioonan ylempi jatkoturnaus pelattiin lauantaina 2.3. Iisalmessa. Runkosarjan jälkeen olimme sarjataulukossa neljäntenä, joten ennakkoasetelmissa meillä oli vain voitettavaa.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui SB Welhot II Kuopiosta. Muistissa oli hyvin kotiturnauksen kirvelevä yhden maalin tappio, joten taistoon lähdettiin revanssimielessä. Peli lähtikin meiltä hyvin käyntiin, sillä reilun 11 minuutin pelin jälkeen Saana teki ottelun avausmaalin. Ilo ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä vajaa minuutti myöhemmin Welhot tuli tasoihin. Tätäkään ei pahemmin kuitenkaan jääty harmittelemaan, sillä jälleen minuuttia myöhemmin Saana laittoi pallon jälleen vastustajan reppuun kapteenimme Nakin tarjoilusta ja ensimmäiselle erätauolle mentiin 2-1 johtolukemissa. Toisessa erässä Nakki lisäsi johtoamme Emin syötöstä 3-1. Kolmannessa erässä Welhot aloitti tiukan takaa-ajon. Joukkue iski kavennusmaalin rangaistuslaukauksesta ja tuli vielä väkisin tasoihin siirretyn rangaistuksen aikana. Loppulukemiksi tasapeli 3-3 ja tuttuun tapaan peli oli taas erittäin tiukka, kuten Welhoja vastaan on usein ollutkin.

Seuraavaan peliin Iisalmen FBI:tä vastaan lähdimme altavastaajan roolista. Pelistä tuli ennakko-oletuksien mukaisesti meidän kannaltamme hyvin puolustusvoittoinen. Loppulukemiksi tuli 7-2, mutta ottelu sisälsi häviöstä huolimatta myös ilon aiheita. Juniorivahvistuksemme Sanni ”Santtu” nimittäin täräytti aikuisten sarjan ensimmäisen maalinsa ensimmäisessä erässä. Kapteenillamme Nakilla riitti kiirettä noukkia palloja kentältä vielä myöhemminkin, kun joukkueemme toisestakin maalista vastasi ensikertalainen. Loistavan pelin pelannut Olivia ”Olli” nimittäin viimeisteli myös ensimmäisen maalinsa tässä sarjassa. Mahtavaa tytöt!

Kolmannessa ja viimeisessä pelissä vastaan asettui vielä Kaavin Kaiku. Ensimmäisessä erässä Kaiku meni aluksi 0-1 johtoon, mutta tästä emme hämmentyneet. Erän loppupuolella edellisessä ottelussa maalinteon aloittaneet Santtu ja Olli nimittäin jatkoivat siitä mihin olivat jääneet. Aluksi Santtu nimittäin tasoitti pelin, ja aivan erän viimeisillä sekunneilla Olli siirsi maalillaan joukkueemme 1-2 johtoon. Toisessa erässä kuitenkin koettiin harvinaisen musta hetki, kun Kaiku mätti hurjat kolme maalia yhteen minuuttiin. Kaiku lisäsi vielä erän loppupuolella johtoaan ja erätauolle lähettiin tappioasemassa 5-2. Viimeiseen erään päätimme kuitenkin lähteä taistelemaan. Jaksoimme vielä hyvin tsempata ja pistimmekin kaiken likoon. Se ei kuitenkaan enää riittänyt, vaikka Salli vielä tekikin ottelun kolmannen maalimme. Lopputulokseksi 7-3 tappio, mutta rehellisesti sanottuna paremmalle hävittiin.

Jatkosarjan turnauksesta ei enää siis herunut paikkaa karsintapeleihin. Kuitenkin kokonaisuutena voi olla ylpeä koko joukkueesta ja loistavasta taisteluasenteesta ja työmoraalista. Tähän kauteen lähdimme syksyllä uudella joukkueella ja on ollut mahtavaa huomata, miten ollaan kehitytty yhdessä kauden aikana. Pelimme on parantunut hurjasti alkusyksystä ja mikä parasta, olemme saaneet tutustua joukkuelaisiin kauden aikana ja meillä on ollut älyttömän mukavaa pelata ja harjoitella yhdessä. Kaiken kaikkiaan kauden tavoitteeseen päästiin, sillä selvitimme tiemme ylempään jatkosarjaan. Kiitoksia kaudesta, ensi syksynä tullaan takaisin vielä kovempina!