Vihdoin voitto kotiin! E-tyttöjen kausi jatkui Palmusunnuntaina.
Julkaistu: 29.03.2021 12.36

Vihdoin voitto kotiin! E-tyttöjen kausi jatkui Palmusunnuntaina.

E-tyttöjen palmusunnuntain turnauksesta jäi hyvä maku suuhun huolimatta kahdesta tappiosta.

  • Josba-Welhot Musta 2-4
  • Josba-Factor Carelia 5-11
  • Josba-VarTa 5-4 :)

Päivä lähti vauhdikkaasti käyntiin, kun vastaamme asteli aina kovaksi tiedetty Welhot Musta. Vastustaja olikin maineensa veroinen vieden koitoksen nimiinsä 4-2. Pelissä oli kuitenkin tosi paljon hyvää: jalka liikkui, kaksinkamppailuissa väännettiin ja asenne oli kohdillaan. Maalipaikkojakin luotiin reilusti; laukauksen menivät tasan 19-19 joukkueiden välillä. Welhojen onnistujiin lukeutunut maalivahti Lilja Valta oli kuitenkin tällä kertaa liian iso pala meille purtavaksi, samoin kuin kenttäpelaajista kolme maalia viimeistellyt Ilona Konttinen. Silti valkkujen mielestä paras peli Mustaa Welhoa vastaan koskaan! Josbalaisista hyvin pelasivat Emmi-Maria Varis ja Kerttu Turunen, jotka onnistuivat viimeistelemään yhden osuman mieheen ja luomaan tukun muitakin vaaratilanteita vastustajan maalille.

Toinen 11-5 tappioon päättynyt matsi Factor Careliaa vastaan oli syystä tai toisesta päivän heikoin. Liekö aamupelin tiukka tahti, vaiko mikä vaikuttanut, mutta liike ja asenne olivat kuin varjo aamuisesta. Koko joukkue oli jotenkin jäässä ja vastustaja sakotti tästä säälimättä. Etenkin kaksikko Linda Lukkarinen ja Aino-Peppi Tahvanainen oli tällä kertaa pysäyttämätön. Laukauksia sateli armotta, eikä maalissa pelanneella Nenna Sormusella juuri ollut saumaa. Omia hyökkäyksiä saatiin niukasti rakennettua ja niissäkin vedot viuhuivat usein maalin ohi. Josban maaleista vastasivat Nea Hyttinen, Jenna Massinen, Moona Hietala, Emmi-Maria Varis ja Kerttu Turunen.

Riemulla ei ollut rajaa, kun pitkä tauon jälkeen onnistuimme kaatamaan VarTan 5-4 viimeisessä koitoksessa! Ottelu oli tasaista vääntöä ja molemmat joukkueet pystyivät luomaan vuorotellan vaarallisia tilanteita vastustajan maalille. Alussa onnistuimme siirtymään jo alle kolmen minuutin pelin jälkeen 2-0 johtoon, mutta VarTa kiri rinnalle ja ohikin. Sitten joukkueemme heräsi taisteluun tehden seuraavat kolme maalia, eikä vastustajan loppukiri aivan riittänyt kavennuksesta huolimatta. Laukaukset menivät VarTalle, mutta hienosti Josban maalissa torjunut Nea Hyttinen nappasi pallon haltuunsa peräti 24/28 kertaa. Ja tämähän riitti niukkaan voittoon! Kenttäpelaajista moneen paikkaan ehtinyt Kerttu Turunen teki hattutempun upottaen yhden osumistaan rangaistuslauksesta. Ketjukaverinsa Tessa Kekäläinen oli myös pelipäällä syöttäen maaleista kaksi. Puolustuksessa häärivät hienosti uhrautuen Netta Sutinen, Nenna Sormunen ja Oona Korhonen.

Kausi jatkunee Kuopion turnauksella 17.4.21.


Josba Juniorit ry

PL 128

80101 Joensuu


toimisto@josbajuniorit.fi