P17 pojille makea kotivoitto
Julkaistu: 19.09.2022 20.43

LeBaJosba P17-joukkue toipui eilisestä tappiosta ja otti makean kotivoiton hallitsevasta 06-ikäluokan Suomen mestarista Happeesta lukemin 8-5.

LeBaJosba sai otteluun ensimmäistä kertaa tällä kaudella kolme täyttä kentällistä ja vaihtopenkille vielä kaksi vaihtopelaajaa. Tänään kaikki 17 pelaajaa pelasivat vähintään kaksi erää ja laaja peluutus saattoikin auttaa LeBaJosban kotivoittoon.

Ensimmäinen erä alkoi Happeen nuorten vasojen rytkeellä ja LeBaJosba oli oman pallollisen pelin kanssa ongelmissa. Peli pyöri pitkälti LeBaJosban puolustuspäässä ja seitsemän minuutin kohdilla Happeen vyörytys palkittiin maalilla. Tästä eteenpäin LeBaJosba sai enemmän otetta hyökkäyspelistä ja tasoitettua pelin, kun ottelun syöttökone Eemil löysi Jonin maalin edestä ja eilen miesten divarissa maalitilinsä aukaissut Joni laittoi pallon varmasti maaliin. Happee ei tästä hämääntynyt, vaan kuittasi taukojohdon heti seuraavassa vaihdossa.

Toisessa erässä LebaJosba alkoi saada entistä paremmin omaa pallollista peliä toimimaan. Joni tasoitti pelin, kun Eemilin ilmassa annettu syöttö kuolettui nopeasti ja terävä rannelaukaus upposi takakulmaan. Seuraavassa vaihdossa Niilo ja Lenni pääsivät ylivoimahyökkäykseen ja Niilo pelasi Lennille pallon maalin eteen, josta Lenni laittoi pallon varmasti maaliin. Erän kolmannen maalin teki Valtteri tasavajaalla, kun Joni otti pakin paikalta hyökkäykseen osallistuneen Valtterin mukaan ja Valtteri sijoitti tarkan vedon varmasti maaliin. Toisen erän jälkeen tilanne oli kotijoukkueelle 4-2.

Kolmannessa erässä Happee kavensi myös tasavajaalla. LeBajosba ei tästä hätääntynyt, vaan Eemil syötti Miikan yksin läpi ja Miika sijoitti varmasti kauden avausmaalin ohi Happeen maalivahdin. Happee tuli kuitenkin jälleen maalin päähän seuraavassa vaihdossa. Ottelun ratkaisu alkoi olla käsillä, kun hyvän hyökkäyspään pyörityksen jälkeen Eemilin vedon reboundissa oli ensimmäisenä Nils ja näin LeBaJosba oli jälleen kahden maalin johdossa. Lopullinen ratkaisu ottelulle tuli reilut kolme minuuttia ennen täyttä aikaa. LeBaJosban alivoima pelasi uhrautuvasti ja Eemil otti tärkeän peiton ja tökkäsi pallon Jonille, joka upotti pallon läpiajosta varmasti maaliin. Eemilille ottelun viides syöttöpiste ja Jonille hattutemppu täyteen. Ottelun lopussa Happee kavensi ilman maalivahtia ylivoimalla. Ottelun viimeisen maalin teki LeBaJosba, kun Aatu laittoi rangaistuslaukauksen varmasti maaliin.

Pelillisesti Happee oli ensimmäisen erän selkeästi niskan päällä. Ottelun kahdessa viimeisessä erässä LeBaJosbakin pääsi ajoittain pitämään palloa ja luomaan paremmin maalipaikkoja. Tänään LeBaJosba onnistui Nokia-peliä paremmin viimeistelyssä. Kauden avausmaalit Lennille ja Miikalle tulivat hyviin paikkoihin ja Jonin ja Eemilin tehokkaat illat auttoivat LeBaJosban voittoon.

Puolustuspäässä Jesperi pelasi jälleen hyvän ottelun ollen läpi ottelun Happeen kovan tulituksen kohteena. Anton pelasi ensimmäisen salibandypelin kahdeksaan kuukauteen ja toi hyökkäyspäähän varmaa pallollista peliä oikea-aikaisilla syötöillä. Valtteri ja Nils taas olivat hyvin tukemassa hyökkäyksiä ja onnistuivat myös maalinteossa.

Seuraavaksi LeBaJosba kohtaa viime kauden SM-hopeajoukkueen OLS:n ensi lauantaina klo 17. Tervetuloa katsomaan 06-ikäluokan vauhdikasta ja taitaavaa salibandya paikan päälle.