Julkaistu: 16.11.2022 10.42

Säbäkipinä-turnaus Varkaudessa 13.11.2022

Isänpäivän kunniaksi suuntasimme poikien kanssa Varkauteen pelaamaan Säbäkipinä-sarjan turnausta. Aamu oli ollut monelle pojille jännittävä ja mahanpohjassa oli mukavasti perhosia, kun matkasimme kimppakyydeillä kohti Varkauden liikuntataloa. Matkalle lähti 18 innokasta pelaajaa, joista oli muodostettu kaksi joukkuetta: Josba punainen ja Josba musta.

Savo-Karjala Säbäkipinässä vastaustajajoukkueet tulevat tällä kaudella Siilinjärveltä (Rökäletappio), Kuopiosta (Welhot) ja Varkaudesta (VarTa). Rököletappiolla on sarjassa yksi joukkue ja Welhoilla ja Vartalla kaksi.

Pelit pelattiin tuttuun tapaan kahdella kentällä samaan aikaan. Peliaikana sarjassamme on 2 x 15 min ja pelit pelataan kolme vastaan kolmella plus maalivahdit. Maalit on pienennetty maalinpienennyselementillä.

Molemmat Josban P9 joukkueet pelasivat kolme peliä. Peleissä nähtiin upeita onnistumisia, hienoja syöttökuvioita ja vauhdikkaita yksilösuorituksia. Tuuletukset vetivät myös vertaa ihan maailmantähdille. Maalivahteja vaihdettiin joka peliin ja kaikki pelaajat pelasivat reilusti ja hyvällä asenteella. Kehitystä oli tapahtunut jo edelliseen kuukausi sitten pelattuun kotiturnaukseen nähden huimasti ja joukkuehenki oli todella hyvä.

Musta joukkue taisteli hienosti. Tällä kertaa kaikki pelit päättyivät niukkoihin tappioihin, mutta pelin jälkeen oltiin aina kuitenkin sitä mieltä, että hyvin meni ja hauskaa oli. Punaisella joukkueella oli myös kovaa vääntöä ja Welhot keltaista vastaan pelatussa ottelussa olisi tullut tasapeli, jos tuomari olisi nähnyt keskialueelta tulleen kovan laukauksen uppoavan oikeasti maaliin. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty ja peli päättyi Welhojen hyväksi. Tämäkään ei haitannut, mutta aiheutti toki ansaittuja spekulaatioita pelien jälkeen hyvässä hengessä. Punaiselle joukkueelle kotiin tuomisena oli turnauksesta kaksi häviötä ja yksi tasapeli sekä rutkasti onnistumisia ja kokemusta.

Varkauden liikuntatalolla oli hyvät tilat järjestää mukava turnaus. Paikalla oli myös kiitettävästi kannustusjoukkoja kaikille joukkueille, koska vanhemmat olivat lähteneet sankoin joukoin mukaan turnaukseen. Oli hauskaa vaihtaa kuulumisia muiden joukkueiden vanhempien ja toimihenkilöiden kanssa. Varmasti tullaan tutuiksi tämän vuoden ja tulevien vuosien aikana heidän kanssaan. Urheilu ja salibandy yhdistää.


Pelien tulokset:

VarTa-Josba musta 12-5

Welhot-Josba musta 12-8

Josba musta-Rökäletappio 6-12

Welhot keltainen-Josba punainen 6-5

Varta-Josba punainen 17-10

Josba punainen-Welhot 10-10


Seuraava turnaus pelataankin sitten Siilinjärvellä 10.12.2022.

Eeva Purmonen, Josba P9 jojo

Josba Juniorit ry

PL 128

80101 Joensuu


toimisto@josbajuniorit.fi