P7 ja P8 kevään koitoksissa
Julkaistu: 15.05.2023 15.38

P7 ja P8 kevään koitoksissa

P8-joukkueen kevätkausi koostui kolmesta turnauksesta: tammikuussa pelattiin Kontiolahdella, helmikuussa Kuopiossa ja kausi päättyi huhtikuussa kotikentällä Nepenmäellä.

Tammikuiseen Kontiolahden turnaukseen, ja itseasiassa koko kevään ajaksi, saimme myös P7 Eskarisäbäläisistä omat joukkueet, joten kentillä viiletti yhteensä neljä joukkuetta Josban punaisissa ja mustissa peliasuissa. Neljää joukkuetta on vaikea valmentaa pienellä porukalla, joten pelaajien vanhemmista saatiin hienosti lisäkäsiä valmennukseen. Josban päivän ensimmäisessä keskinäisessä ottelussa eskarilaiset jopa siirtyivät johtoon P8:a vastaan, mutta vanhemmat käänsivät pelin vuoden suuremmalla kokemuksella voitokseen. Eskarilaisille ei vielä Kontiolahdelta pisteitä irronnut, mutta loppuun asti taisteltiin, maaleja tehtiin ja kaikilla oli hauskaa! Iästä riippumatta kaikkia josbalaisia kannustettiin, joten pojat vaikuttivat hienosti sisäistäneen ajatuksen siitä, että olemme kaikki yhtä Josbaa.

Helmikuussa köröteltiin kipakassa pakkassäässä allekirjoittaneen inhokkikentälle Kuopion Studentialle. Kokoonpanot olivat hieman kapeat sekä eskareilla että P8-ikäisillä, mutta hyvät pelit silti pelattiin. Parkettialusta aiheutti monille ongelmia ja päivän aikana monesta suusta kuuluikin, kuinka vaikeaa on pelata vieraalla, liukkaalla ja pomppivalla kentällä. Eskareiden kauden tuloksellinen huippukohta tuli vaikeasta alustasta huolimatta Kuopiossa, kun P8-9 ikäisistä koostuvaa LeBaa vastaan pelattiin tasapeli! Pelien jälkeen olisi ollut pukukopin sauna kuumana, mutta valmennuksella oli jäänyt pyyhkeet kotiin, ja pojilla oli jo kiire syömään, mummolaan, kylpylään ja ties minne.

Kauden päätösturnaus pelattiinkin sitten tuttuakin tutummalla Nepenmäen koululla. Nyt tuloksia ei voinut siis laittaa ainakaan kentän syyksi. Eikä tarvinnutkaan, sillä päivän kaikki pelit olivat hienoja ja tasaisia vääntöjä, huippukohtana kauden ensimmäinen voitto Welhoista! Vaikka voittaminen ei olekaan pääasia vielä tämän ikäisillä, loistavat poikien kasvot aina hieman iloisempina voittopelien jälkeen. Kotiturnaukset ovat muutenkin pelaajille aina hieno juttu, kun katsomaan pääsee enemmän läheisiä. Myös kauden päätösturnauksessa yleisöä oli paikalla vauvasta vaariin, ja maalien jälkeen katseltiin yleisöön, että näkiväthän kaikki läheiset maalin.

Kausi on nyt viimeisiä harjoituksia vaille taputeltu. Pitkä kausi takana ja paljon kehitystä on tapahtunut. Jotain poikien kehittyneistä taidoista kertonee se, että keväällä harjoituksissa vieraillut Josba Akatemian mestarimaalivahti Henri Tietäväinen päästi peliosuudella enemmän maaleja kuin kevään pudotuspeleissä... Ensi kaudella nykyisten P8-ikäisten peleissä on jo oikeat tuomarit ja nykyiset eskarit saavat pelata oman ikäisiään vastaan. Keskiviikon treenien jälkeen on kuitenkin hyvä lähteä kesälomien viettoon!

Josba Juniorit ry

PL 128

80101 Joensuu


toimisto@josbajuniorit.fi