Josba P22-joukkueen kauden puolivälin katsaus
P22 2002-2004Julkaistu: 28.12.2023 16.45

Josba P22-joukkueen kauden puolivälin katsaus

P22 kausi on ylittänyt puolivälin ja vuosikin vaihtuu, joten on aika summata mennyttä ja pohtia mihin ollaan menossa.

Alkusarjaan lähdettiin hyvin luottavaisin mielin, nousujohteisen kesän ja harjoitusotteluiden otteiden johdattamana.

Alkukauden ottelutahti oli hurja ja meno oli kuin vuoristoradassa. Kotiavaustupla oli hyvää pelaamista ja peli oli sellaista kun haluttiin. Harmittavasti pisteitä niistä jäi plakkariin vain yksi.

Kolme ensimmäistä vieraspeliä oli murheellisia. Oppitunteja tuli Helsingissä ja Tampereella. Isonumeroisia tappiota ja usko omaan tekemiseen hiipui.

Joukkueen tekeminen oli parasta kotikentällä, mutta sielläkin hieman tahmeaa. Parhaat esitykset pelattiin SPV:tä vastaan kotona ja vieraissa.

Alkusarjan lopputuloksena yksi voitto, jatkoaika tappio ja monta tappiota, oman lohkon jumbosijoitus ja lopulta paikka tasonmittaukseen.

Alkusarjan otteluista opittiin paljon. Joka päiväisen tekemisen pitää olla laadukkaampaa, joukkueen pitää pystyä pelaamaan tiiviimmin ja voittamiseen tarvitaan koko joukkue. Kukaan ei yksin ratko pelejä. Pelien sisällä oli paljon onnistumisia ja mutta yhden tai puolentoista erän hyvä pelaaminen ei riitä voittoon.


Alkusarjan maaliero:

14 ott. 51 tehtyä - 129 päästettyä = maaliero - 70

Sija 8. (4 pistettä)

Top 3 - pistemiehet:

* Jaakko Reijonen (13 ott, 10 + 0 = 10p)

** Eetu Kuiri (14 ott, 6 + 4 = 10p)

*** Roope Hakkarainen (14 ott. 4 + 5 = 9p)


Tasonmittauksessa vastaan asettui Tiikerit/Blackbirds. Kotipeli Motonetillä oli tasainen. Tiikerit pyrki jäädyttämään peliä ja jälleen oltiin vähän erilaisen tilanteen edessä. Luotettiin kumminkin omaan tekemiseen ja kaivettiin tiukka voitto hieman repaleisellakin kokoonpanolla.

Vieraspeli Tikkurilassa, oltiin miltei parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Pelattiin hyvin, luotiin paikkoja, mutta vastustajan maalivahti oli aivan uskomaton. Myös vastustaja pelasi hyvin ja rokotti paikoistaan. Hävittiin ja jouduttiin yhden erän mittaiseen jatkopeliin. Molemmat joukkueet sai paikkansa, meille riitti yksi maali.

Tästä hetkestä eteenpäin ollaan ymmärretty miten tärkeää on yhdessä tekeminen. Hävittiin kolme erää, eikä tehty maaliakaan. Silti usko ei loppunut koskaan, vaan jatkopelissä hoidettiin homma.

Alempaa jatkosarjaa on pelattu nyt 4 peliä ja vuosi vaihtuu. Edessä on vain pari kotipeliä ja paljon vieraissa reissaamista.

4 kotipelin saldo on nyt positiivinen. Ollaan pelattu paljon tasaisemmin kuin alkukaudesta. Jokaisessa pelissä ollaan pystytty pelaamaan voitosta ja nälkää on nyt jokaisella. Tehokkuus on parantunut ja puolustuspelaaminen on saatu tiiviimmäksi. Näistä on hyvä lähteä jatkamaan kevätpuoliskoa. Joukkuehenki on tässä kohtaa kautta tapissaan ja jokainen tietää mitä voitto edellyttää tässä sarjassa.


Jatkosarjan maaliero tähän asti:

4 ott. 20 tehtyä - 14 päästettyä = maaliero + 6

Sija 3. (6 pistettä)

Top 3 - pistemiehet:

* Jaakko Reijonen (4 ott. 4 + 1 = 5p)

** Joonas Hirvonen (4 ott. 1 + 4 = 5p)

*** Simo Lavikainen (4 ott. 3 + 1 = 4p)

Josba Juniorit ry

PL 128

80101 Joensuu


toimisto@josbajuniorit.fi