Tupla+ Katusähly Joensuun kauppatorilla 9.7.2022. Ilmottautuminen päättyy ti 5.7.2022
Julkaistu: 30.06.2022 08.37

Tupla+ Katusähly Joensuun kauppatorilla 9.7.2022. Ilmottautuminen päättyy ti 5.7.2022

Joensuun osakilpailun ilmottautuminen päättyy ti 5.7.2022

Tupla+ Katusähly-kiertue koostuu osaturnauksista, joita pelataan ympäri Suomen. Osaturnauksien järjestäjina toimivat paikalliset salibandyseurat. Kesän päättää SM-finaaliturnaus, johon kutsutaan osaturnausten voittajajoukkueet. Katusähly pelataan nimensä mukaan kadulla. Pelialustana toimii katuasfaltti. Katusählyä pelataan kolmella kenttäpelaajalla, ilman maalivahteja ja pieneen maaliin. Eli neljällä pelaajalla saat jo joukkueen kasaan! Joukkueen maksimikoko on kahdeksan pelaajaa.

Katusählyn Joensuun ja Suomen mestaruuksista otellaan kuudessa virallisessa sarjassa:

Miesten sarja. Osallistumishinta 60e/joukkue / ilmoittautuminen > https://www.josbajuniorit.fi/lomakkeet/1762/joensu...

Naisten sarja. Osallistumishinta 60e/joukkue / ilmoittautuminen > https://www.josbajuniorit.fi/lomakkeet/1763/joensu...

Sekasarjassa on kentällä oltava koko ajan vähintään yksi mies ja yksi nainen joukkuetta kohti. Osallistumishinta 60e/joukkue / ilmoittautuminen > https://www.josbajuniorit.fi/lomakkeet/1764/joensu...

Firmasarja on tarkoitettu työyhteisöille ja niihin kuuluvien perheenjäsenille. Osallistumishinta 60e/joukkue / ilmoittautuminen > https://www.josbajuniorit.fi/lomakkeet/1765/joensu...

Pojat alle 16-vuotiaat (2006 tai myöhemmin syntyneet). Osallistumishinta 30e/joukkue / ilmoittautuminen > https://www.josbajuniorit.fi/lomakkeet/1766/joensu...

Tytöt alle 16-vuotiaat (2006 tai myöhemmin syntyneet). Osallistumishinta 30e/joukkue / ilmoittautuminen > https://www.josbajuniorit.fi/lomakkeet/1767/joensu...

Tupla + Katusähly SM-finaaliin kutsutaan kaikkien osaturnausten voittajajoukkueet. Tarkempi info finaalista päivitetään myöhemmin.

Lisätiedot: Janne Ruuskanen, janne.ruuskanen@josbajuniorit.fi, 045 234 7484

Katusähly säännöt:

Sääntötulkinnoissa noudatetaan Salibandyliiton sääntöjä ja tulkintoja seuraavin tarkennuksin ja poikkeuksin:

1. Kentällä on samanaikaisesti 3 kenttäpelaajaa/joukkue, ei maalivahteja. Vaihto-oikeus on rajoittamaton (ns. lentävä vaihto). Joukkueen maksimikoko on kahdeksan pelaajaa.

2. Peliaika on 1 x 12 minuuttia.

3. Laidat rajaavat pelialueen. Pelialueen suosituskoko 10 x 20 m.

4. Mailana tulee käyttää salibandymailaa. Pallona käytetään salibandypalloa.

5. Käytetään minisählymaalia. Maalin suosituskoko 60 x 40–45 cm (leveys x korkeus).

6. Maalin edessä puolikaaren muotoinen maalialue, jonka säde on 150 cm.

7. Pelaaja ei saa koskettaa maalialuetta millään kehonsa osalla. Maalialueen yliastuminen on kuitenkin sallittu. Mailalla pelaaminen on sallittua maalialueella.

8. Hyökkääjäpelaajan maalialuerikkomuksesta tuomitaan vapaalyönti. Puolustuspelaajan maalialuerikkomuksesta tuomitaan rangaistuslyönti.

9. Rangaistuslyönti suoritetaan keskipisteestä suoraan tyhjään maaliin. Epäonnistuneen rangaistuslaukauksen jälkeen jatketaan kiista-aloituksella keskipisteestä.

10. Maali syntyy, kun pallo ylittää kokonaan maalilinjan. Hyökkäävä pelaaja saa tehdä maalin vain mailalla.

11. Hyväksytyn maalin jälkeen peliä jatketaan vastajoukkueen aloituslyönnillä erotuomarin vihellyksestä. Lisäohje: Maalin tehnyt joukkue palaa omalle kenttäpuoliskolleen kunnes aloituslyönti on suoritettu. Aloituslyönti on suoritettu, kun toinen vastapuolen pelaaja koskee palloon. Aloituslyönti suoritetaan omalle puolelle keskipisteestä erotuomarin vihellyksestä. Ottelun alussa ns. kiista-aloitus.

12. Mikäli pallo katoaa pelialueelta, sisäänlyönnin suorittaa joukkue, joka ei pelannut palloa yli. (Lyöntipiste on noin yksi metri kentän reunasta, päädyissä kulmalyönti).

13. Vapaalyönti ja sisäänlyönti saavat mennä suoraan maaliin, vastapelaajan on oltava vähintään kolmen metrin päässä.

14. Jalkasyöttö on sallittu. Pallon koskettaminen jalalla useamman kerran on kielletty.

15. Tahallinen käsien tai pään käyttäminen pallon tavoittelussa on kielletty.

16. Pelaaja ei saa nostaa mailaa lantiotason yläpuolelle. Palloa ei saa pelata mailalla tai jalalla yli polvitason (ei hyppäämälläkään).

17. Mailalla saa pelata vain palloa. Vastustajan mailan painaminen, sitominen ja nostaminen on kielletty. Myös vastapelaajan lyöminen tai mailan pitäminen jalkojenvälissä on kielletty.

18. Taklaaminen, kiinnipitäminen, työntäminen ja estäminen on kielletty.

19. Kenttäpelaaja ei saa pelata ilman mailaa.

20. Maasta pelaaminen on kielletty (=molemmat polvet tai toinen käsi on maassa).

21. Pallollinen pelaaja ei saa edetä takaperin kohti vastustajaa.

22. Rangaistuslyönti tuomitaan rikkeistä, jotka erotuomari tulkitsee jäähyn arvoiseksi rikkeeksi (katusählyssä ei ole jäähyjä).

23. Epäurheilijamaisesta käytöksestä ja/tai pelaajan tahallisesta vahingoittamisyrityksestä seuraa kaksi rangaistuslyöntiä ja ottelurangaistus. Tuomari voi törkeässä tapauksessa raportoida tapahtuneesta turnauksen jurylle, joka käsittelee tapauksen erikseen ja päättää seuraamuksista. Vakavin rangaistus on pelaajan sulkeminen ko. turnauksesta.

24. Turnauksissa joukkueiden keskinäisen paremmuuden määrää saavutetut pisteet (2 voitosta, 1 tasapelistä). Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määräävät järjestyksessä:

1. keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet,

2. keskinäisten otteluiden maaliero,

3. keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit,

4. koko sarjan maaliero,

5. koko sarjassa tehdyt maalit,

6. arpa.

25. Ottelutilanteen ollessa tasan 12 minuutin peliajan päättyessä, niissä otteluissa, joissa voittaja on ratkaistava, suoritetaan peliajan päätyttyä 3 pelaajan rangaistuslaukauskilpailu. Rangaistuslaukauskilpailun ollessa tasan kolmen laukojan jälkeen, rl-kilpailu jatkuu kerrasta poikki –menetelmällä, kunnes voittaja selviää. Samat nimetyt laukojat jatkavat laukomista – järjestystä saa muuttaa, mutta kaikkien laukojien on lauottava ennen uutta kierrosta. Rangaistuslaukauskilpailun ollessa tasan kuuden (6) kierroksen jälkeen, siirretään laukaisupiste lauottavaan maaliin nähden kauemman maalialueen kaarelle.

MUISTA FAIR PLAY!


Edustusoikeus SM-kiertueella:

Pelaaja voi pelata turnauskohtaisesti yhdessä joukkueessa sarjaa kohden.

Finaaliturnaukseen joukkueet voivat täydentää pelaajalistaansa kahdeksaan pelaajan saakka. Eli jos joukkueen pelaajalistassa oli voittoisassa karsintaturnauksessa esimerkiksi kuusi pelaajaa, voi joukkue lisätä finaalijoukkueeseensa kaksi pelaajaa. Lisättävät pelaajat eivät saa olla voittanet karsintaturnausta samassa sarjassa toisessa joukkueessa. Karsintaturnaukseen osallistuneita pelaajia ei saa finaaliturnauksessa korvata uusilla pelaajilla.

Finaaliturnaukseen ilmoittautunut joukkue sitoutuu osallistumaan turnaukseen. Mikäli joukkue jää pois turnauksesta, siitä seuraa 150 e/joukkue sakko.


Josba Juniorit ry

PL 128

80101 Joensuu


toimisto@josbajuniorit.fi