Josba Junioreiden päihteettömyyden pelisäännöt
Julkaistu: 13.03.2023 10.38

Josba Junioreiden päihteettömyyden pelisäännöt

Josba Juniorit on nuuskaton, päihteetön ja savuton seura. Savuttomuus käsittää tupakka- ja sähkötupakkatuotteet.

Pelisäännöt ovat seuran toimijoille, pelaajille ja heidän vanhemmilleen.

Seuramme sitoutuu nuuskattomuuteen, savuttomuuteen ja päihteettömyyteen.

Tämä näkyy toiminnassamme seuraavilla tavoilla:

  • Seuramme harjoitus- ja pelipaikoilla ja niiden lähettyvillä ei sallita nuuskaamista eikä tupakointia.
  • Jokainen seuramme toiminnassa mukana oleva aikuinen ja pelaaja sitoutuu nuuskattomuuteen, savuttomuuteen ja päihteettömyyteen toimiessaan seuran tehtävissä.
  • Edellytämme valmentajasopimuksissamme, että valmentaja ei käytä nuuskaa, tupakkatuotteita eikä päihteitä toimiessaan seuran tehtävissä.
  • Tuemme seuramme valmentajia ottamaan nuuskan, tupakkatuotteiden ja päihteiden käytön puheeksi nuorten urheilijoiden kanssa.
  • Jos epäilemme, että alle 18-vuotias seuratoiminnassa mukana oleva nuori käyttää, ostaa, myy tai pitää hallussa tupakkatuotteita, nuuskaa tai päihteitä, toimimme seuraavasti:
  • Valmentaja tai muu seuran aikuinen ottaa asian puheeksi nuoren kanssa kahdenkeskisessä keskustelussa korostaen seurassa sovittuja pelisääntöjä. Ensisijaisesti nuorta kannustetaan ja tuetaan nuuskan, tupakan tai päihteiden käytön lopettamisessa. Nuuskan välittämisen ja myymisen todetaan olevan laitonta, samoin tupakkatuotteiden ja päihteiden hallussapidon alaikäisellä.
  • Mikäli nuuskan tai tupakan käyttö tai nuuskan myyminen (tai epäilys siitä) jatkuu urheilu- ja harjoittelutoiminnan aikana, valmentaja tai muu seuran aikuinen ottaa asian uudelleen puheeksi nuoren kanssa, ilmoittaa asiasta huoltajalle ja muistuttaa koko joukkuetta pelisäännöistä. Tässä yhteydessä pelaajalle tulee määräaikainen pelikielto.
  • Jos nuori jatkaa nuuskan tai tupakan käyttöä tai tupakkatuotteiden välittämistä tai myymistä urheilu- ja harjoittelutoiminnan aikana, asiasta tiedotetaan seuran johtoa. Johto päättää jatkotoimenpiteistä tapauskohtaisesti ja harkiten käyttäen seuran itse määrittelemiä pelisääntöjä. Kolmannesta rikkeestä tulee määräaikainen peli- ja harjoituskielto.
  • Aikuistoimija voidaan erottaa tehtävästä ensimmäisestä rikkeestä. Johtokunta tekee päätökset tapauskohtaisesti.

Josba Juniorit ry

PL 128

80101 Joensuu


toimisto@josbajuniorit.fi